woensdag 8 juli 2015

VVD grootste partij; Jesse Klaver stuwt GroenLinks omhoog

De tevredenheid met het werk van het kabinet Rutte II is niet hoog en daalde nog iets in vergelijking met vier maanden geleden. Ruim een derde is tevreden, bijna zes op de tien zijn dat niet. PvdA-kiezers uit 2012 zijn ook niet blij met dit kabinet. Ondanks het gegeven dat twee PvdA-ministers – Jeroen Dijsselbloem en Lodewijk Asscher – verreweg de best gewaardeerde politici van het land zijn, zou de PvdA op dit moment slechts 16 zetels halen.

De VVD zou op dit moment bij Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij worden. De partij van premier Rutte steeg van 24 zetels in maart naar 28 virtuele zetels nu. De PVV leverde wat in (van 21 naar 17 zetels) en de SP zou de tweede partij zijn. De partij van Emile Roemer is met 21 zetels stabiel ten opzichte van eerdere I&O-peilingen. 

Opvallende stijger is GroenLinks (van 7 naar 13 zetels). De entree van Jesse Klaver als nieuwe leider is hier duidelijk debet aan: samen met Alexander Pechtold is Klaver de best gewaardeerde fractieleider. Klaver heeft aantrekkingskracht onder het hele links/progressieve electoraat en kan qua bekendheid nog groeien.

Dit blijkt uit een landelijk representatief onderzoek van onderzoeksbureau I&O Research onder 5.579 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het onderzoek liep van 1 t/m 7 juli 2015.

Klik hier voor meer informatie.

Bij het overnemen van resultaten uit dit bericht altijd de bron I&O Research noemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Kanne, 06-31943707, of
Frank ten Doeschot, 06-27055953

 

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x