woensdag 7 september 2011

I&O Research lanceert Buurtinfo!

I&O Research heeft een App ontwikkeld voor de Iphone: Buurtinfo. De App bevat statistische informatie per buurt. De App is vanaf heden beschikbaar in de Appstore en is gratis te downloaden.

Buurtinfo is ontwikkeld voor de gemeente Enschede. Buurtinfo presenteert cijfers over bevolking, economie, wonen, veiligheid en participatie per buurt, wijk, stadsdeel en voor Enschede als geheel in heldere grafieken. De inhoud van Buurtinfo is gebaseerd op de Buurtmonitor die I&O Research voor de gemeente Enschede onderhoudt (http://enschede.buurtmonitor.nl).

Door middel van GPS worden de cijfers van de dichtstbijzijnde buurten getoond. Uiteraard kan ook een buurt geselecteerd worden. Elke indicator wordt afgezet tegen de gemiddelde score van de gemeente. Daarnaast is er een ranking van alle buurten om de relatieve score te kunnen bekijken.

Met Buurtinfo hebben burgers, beleidsmedewerkers, bestuurders, wijkcoördinatoren, etc. altijd de actuele cijfers bij de hand. Daarnaast is Buurtinfo uitermate geschikt om statistische beleidsinformatie op een moderne en eenvoudige manier te ontsluiten.

Voor meer informatie over Buurtinfo kunt u contact opnemen met Gerben Huijgen, accountmanager Datacollectie & -analyse.

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x